(Mardin – Kasımiye Medresesi – Ulu Camii – Abbaralar – Ptt Binası – Mezopotamya Ovası – Deyrulzafaran Manastırı – Göbeklitepe – Şanlıurfa)
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası dinlerin ve dillerin buluştuğu, Süryani’sinden Arap’ına birçok farklı kültür ve inancın birleşimi olan Mardin gezimize başlıyoruz. Taş işçiliği ve kentsel dokusu ile ziyaretçilerini büyüleyen eski Mardin’de gezimize öncelikle Kasımiye Medresesi’nden başlıyoruz. Sonrasında aracımızdan inerek Ulu Cami’ye yürüyoruz. Dar ve taş sokaklarda çarşıların arasından yapacağımız yürüyüşümüz ile Mardin’in en büyük Camisi olan, Camii Kebir olarak ta adlandırılan Ulu Cami’ye ulaşıyoruz. Ulu Cami ve Minaresi’nin anlatımını dinledikten sonra belediye temizlik işlerinin eşekler ile yapıldığı evlerin altından geçerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Şehidiye Medresesi’ni ve Zinciriye Medresesi’ni panoramik olarak görüp güzel bir tarihi konak yapısı olan PTT Binası’nı gördükten sonra Bölgede ki Süryaniler için kutsal kabul edilen Deyrulzafaran Manastırı’na hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizde Mardin’e ait yöresel yemeklerden tatma fırsatı bulacağız. Öğle yemeği sonrasında Viranşehir üzerinden Göbekli Tepe’ye hareket ediyoruz. Dünyanın bilinen en eski tapınağı olan Göbekli Tepe’de hayvan kabartmalarını görüyor ve bu gizemli tarihe tanıklık ediyoruz. Gezimizi tamamlayıp Şanlıurfa’da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimiz bugün oda kahvaltı olup dileyen misafirlerimiz ekstra olarak akşam yemeğini Urfa Sıra Gecesi eşliğinde alacaktır.
Önemli Not: Bölgede ki yoğunluğa göre Deyrulzafaran veya Mor Gabriel Manastır’larından bir tanesi gezilecektir.
Kahvaltı: Otelde açık büfe olarak sunulacaktır.
Öğle Yemeği: MARDİN – Kasrı Kaya Restoran Serbest zaman, menü fiyatları geçerlidir.
Alluciye, Cara Kebabı, Kaburga Dolması, Sembusek, Etli Ekmek, Irok, Harari Tatlısı gibi yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz
Akşam yemeği: Sıra gecesinde ya da konaklama otelinde ekstra olarak alınacaktır.
Sıra Gecesi Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi, yıllardan beri kuşaktan kuşağa aktarılan insanların sosyal hayatlarında topluca eğlendikleri özel günlerini kutladıkları, yöresel müziklerin çalınıp söylendiği, yöresel halk oyunlarının oynandığı, çiğköfte, ayran, şıllık ve acı kahve mırranın ikram edildiği eğlence.